گذری به نوآوری در نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی

نشست دروازه‌های هنر با موضوع گذر از سنت به نوآوری در حالی برگزار شد که عمده مباحث درباره نسبت نوآوری با سنت بود و هرکدام از اساتید این موضوع را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش خبرنگار میراث آریا، صبح امروز جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ نشست دروازه‌های هنر با موضوع «گذر از سنت به نوآوری» در سالن سینمای کاخ ملت در مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد در حاشیه برگزاری نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی (سرو سیمین9) برگزار شد.

در این نشست، مهدی محمدی و مهدی خانکه مدیر نگارستان هنرهای صنایع دانشگاه آزاد اسلامی استاد فرشچیان، سینا درافشانی مدرس، پژوهشگر و خوشنویس دانشگاه سوره به عنوان سخنران حضور داشتند.

عمده مباحثی که در این نشست مطرح شد، درباره نسبت نوآوری با سنت بود و هرکدام از اساتید این موضوع را مورد بررسی قرار دادند.  

محمدی در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه نسبت سنت و نوآوری را با استناد به متون سنتی مورد بحث قرار دادم، گفت: مسئله اساسی که با آن مواجه بودیم این بود که وقتی به مقوله سنت از نگاه بیرونی می‌نگریم شاید در تعارض با نوآوری قرار بگیرد اما در زمینه فرهنگی خودمان و در دل تاریخ و گذشته، مفهوم نوآوری را داشتیم. اساساً مفهوم سنت یک پیوند ناگسستی با مفهوم ابداع و نوآوری در حوزه صنایع‌دستی دارد.

این استاد دانشگاه ادامه داد:  ما باید ادبیات صنایع‌دستی را خودمان تولید کنیم و این گفت‌وگوها نقطه آغازی برای ادامه این راه است.

سینا درافشانی نیز به تبیین مقوله اقتصاد در حوزه صنایع‌دستی پرداخت.  

همچنین مهدی خانکه ضمن بیان مطالبی درباره نسبت سنت و نوآوری، موضوع را از زوایای دیگری پیگیری کرد.

همه اساتید به بازبینی مفهوم سنت از دل سنت و مفهوم نوآوری از دل سنت تأکید داشته و از نظرشان توجه به سنت‌ها به مثابه یک امر نوآورانه از مهم‌ترین نتایج این جلسه بود.

در پایان جلسه گفت‌وگو با دانشجویان و استادان حاضر در جلسه برگزار شد.  

انتهای پیام/

کد خبر 1403120300171
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha